Dr. Vermes Attila
Név Dr. Vermes Attila PhD
Beosztás egyetemi adjunktus
Szobaszám Győr Áldozat utca 12. J-110
Telefonszám 3361
+36 (96) 503-400/3361
E-mail cím vermesa##kukac##sze.hu
Szervezeti egység Kereskedelmi és Agrárjogi Tanszék
Hivatkozások, kapcsolódó anyagok MTMT

További információk

egyetemi tanársegéd

Egyetemi tanulmányait tanszékünkön folytatott egy év demonstrátori tevékenység után 2004-ben fejezte be az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának győri képzési helyén, cum laude eredménnyel. 2004 és 2007 között az ELTE- Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának hallgatója volt a Polgári Jogi Tanszék doktoranduszaként, a Doktori Iskolában abszolutóriumot szerzett. Oktatási tevékenységét Tanszékünkön végzi, 2007-ben nevezték ki gyakornoknak. Nyelvismerete: angol, német.

Átfogó kutatási témája a biztosítási jog szabályozása, amely egyúttal a PhD-disszertáció témája is. Ezen belül kiemelt kutatási területe a biztosítási szerződési jog, illetve a biztosítás és a polgári jogi felelősség kapcsolata. Állandó tagja a Magyar Jogász Egylet Biztosításjogi Szakosztályának (Magyar AIDA Szekció), illetve rendszeres résztvevője a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Akadémiai Bizottság Gazdasági és Polgári Jogi Munkabizottságának, valamint a Miskolci Egyetem rendezte Polgári Jogot Oktatók Találkozóinak.

2007-ben tagja volt a Doktoranduszok Országos Szövetségének, valamint a biztosítási szakjogász szakirányú továbbképzési szak képzési követelményeinek megállapítására létrehozott szakkonzorciumnak. 2007-ben rész vett a Közlekedéstudományi Egyesületének szervezésében az új Polgári Törvénykönyv fuvarozási fejezetének vitájában.

2009. őszén két hónapos kutatómunkát folytatott a Koppenhágai Egyetem Jogi Karán a Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) ösztöndíjasaként.

Oktatott tárgyak: Társasági és szövetkezeti jog, Kereskedelmi jog, Értékpapírjog, Biztosítási jog, Tőzsdejog,  Magyar üzleti jog, Közlekedési kereskedelem technikája (Fuvarjog), Szállítmányozás. A jogász szakon évfolyam-, szakkollégiumi, tudományos diákköri dolgozatok és diplomamunkák konzulense, valamint a Polgári jog tárgy záróvizsgáinak rendszeres jegyzője.

A tanszék minőségügyi megbízottja, Poszeidon-koordinátora, tanszéki és kari honlap-felelős, 2009-től a tanársegédek és adjunktusok szavazati jogú képviselőjeként a Kari Tanács tagja. 2010-től 2012-ig a Magyar Jogász Egylet Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének titkára, valamint a Magyar Jogász Egylet Küldöttgyűlésének tagja.

Vissza az előző oldalra

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Kereskedelmi, Agrár- és Munkajogi Tanszék Eseméynnaptára

Vizsgaidőszak vége 2021. június 26.
Szenátusi Ülés 2021. június 28. 14:00 - 16:00
Méltányossági vizsgák 2021. június 30. - 2021. július 3.
Diplomaátadó ünnepély - DFK nem jogász szak 2021. július 17. 14:00 - 16:00